Rólunk

Cégünk 2001-ben elsőként Magyarországon, úttörőként kezdett Luxus felniket importálni az Egyesült Államokból.

Kezdetekben 4 márkával foglalkoztunk, majd ez kibővül a létező összes olyan felnigyártó cég termékével, melyek kint is a magas minőséget képviselik.

Az évek során luxusautók sokaságára hoztunk egyedileg legyártott 3részes felnit, illetve sok-sok nagyon különleges felnivel segítettük az autótulajdonosokat, hogy kifejezzék saját stílusukat.

Jelenleg európai raktárkészletről, dolgozunk, de egyedi rendeléseket is teljesítünk, ahol akár a repülőgép-minőségű alumíniumból forgácsolt 3részes, egyedi gravírozású, krómozású, különleges festéssel ellátott felniket is legyártatjuk.

Kérem forduljon hozzánk bizalommal!

Nálunk az ügyfél igénye és megelégedése a legfontosabb!

Hogy mi a krómfelni?

Mint minden e termék is az USA-ból került Európába. Az Egyesült Államokban évtizedek óta elismert és külön kategóriának számítanak a krómfelnik.

Egy-két szót magáról a krómról: Az USA-ban már az ötvenes évek ellőtt is olyan minőségű krómozást alkalmaztak az autóiparban, ami folyamatos fejlesztésekkel és ipari méretű krómozással a világ más részén azóta sem elérhető.

A króm és a vele járó csillogás mindig is a gazdagság, és szépség kifejezésére szolgált. A fényesség és csillogás az élet minden területén egy vonzó látványosság (ékszerek, ruhák, műtárgyak) és persze az autóiparban is.

A krómfelnik melyekről beszélünk nem a megszokott acél felnik krómozott változatai. Alumínium vagyis könnyűfém felnik és krómbevonattal ellátva. Erre sokan mondják, hogy alumíniumot nem lehet krómozni. Azonban hazánk iparában is nagy lemaradást jelentett a 40 év mely nálunk lassabban múlt el mint a nyugati országoknál. Az alumínium felnit egy speciális eljárással krómozzák. De az általunk forgalmazott felnik legtöbbje még ennél is speciálisabb mivel 3-szoros rétegben van krómozva, ezzel is még strapabíróbbá téve a krómbevonatot. A felnik legnagyobb része az amerikai piacra készült, így a felnik terhelhetősége hatalmas, némelyik felni 1400 Kg-ot bír ami 4 felni esetén 5600kg. Mivel alumínium felnikről beszélünk így természetesen még a hagyományos alufelnikhez képest ezen felnik még a szerkezeti kialakításban is különböznek a megszokott és nyugodtan kimondhatom, hogy unalmas kinézetű alufelniktől. Némelyike szinte remekmű.

Hogy hogyan alakult ki az elismertsége a krómfelniknek? Az 1980-as évektől kezdve az USA-ban elkezdődött a rivalizálás a Híres Rap sztárok, Rap együttesek között. Az nyert aki több pénzt tudott felmutatni. Akinek több pénze volt az járt drágább autóval és drágább felnivel. Nemcsak magukat ékszerezték fel hanem autóikat is. Mivel ezen krómfelnik már akkor is árukkal mutatták, hogy ők képviselik a luxus-felnik kategóriáját, így státusz szimbólummá nőtték ki magukat a Luxus Krómfelnik.

Napjainkban még mindig uralják a legfelső pozíciót a presztízs terén, és persze azóta is a Rap sztárok kedvelt eszköze, mellyel meg tudják mutatni gazdagságukat. A Tuningolt autók versenyein is szinte minden profi autón krómfelni van, hiszen ezekkel a krómfelnikkel lehet a leglátványosabb kinézetet elérni. Ugyanis mióta a krómfelni létezik folyamatosan fejlesztik őket megjelentek a legelképesztőbb formák, méretek (26”-os), spinnerek.

Néhány tévhit mely NEM IGAZ!

A krómfelnik megsárgulnak: NEM IGAZ!
A krómfelnik megmattulnak: NEM IGAZ!
A krómfelnik nem strapabíróak: NEM IGAZ!
A krómfelniket nehéz tisztítani: NEM IGAZ!
A krómfelniket csak Amerikában lehet kapni: Hát persze, hogy NEM IGAZ! :)

 

Mivel a krómfelnik piacán is megjelentek a gagyi krómfelnik, így néhány adat mely segít kiszűrni őket:

  • Nincs rá krómgarancia mely a Luxus Krómfelniknél 3-év de legalább 1-év.
  • A felni belseje nincs krómozva.
  • A felni darab ára nem haladja meg a 90.ezer Ft-ot.
  • A felni be van vonva egy vékony lakk réteggel.
  • Nincs rá szerkezeti garancia.